Medical taping

Medical taping

Doormiddel van een cursus Medical Taping kunnen wij bij W&L EquiCare ook jouw paard thuis of op onze locatie tapen. Medical Taping komt oorspronkelijk vanuit de humane geneeskunde.

Medical Taping bij paarden erg succesvol. De resultaten hiervan zijn erg goed. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Het doel van Medical Taping is om te mobiliseren en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Het “liftende” effect van de tape op de huid zorgt vooractivatie van diverse systemen in het lichaam, wat direct voor verbetering van de functie zorgt, waardoor sneller herstel van diverse blessures en klachten mogelijk is. In de ruimte onder de huid liggen receptoren, bloed- en lymfevaatjes. Wanneer er een weefselbeschadiging ontstaat, komt hierbij een ontstekingsreactie met een behorende zwelling die ervoor zorgt dat de pijnreceptoren onder de huid onder druk komen te staan en pijn veroorzaken. Door de liftende werking van de tape, neemt de druk op deze pijnreceptoren af.

Zowel bij weefsel- als spierbeschadigingen kan er met tape het lichaam ondersteund worden en het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Dit is allemaal gebaseerd op het principe van activeren in plaats van fixeren, waardoor de volledige functionaliteit van de spieren behouden blijft.

Toepassingsgebied

Medical Taping kan worden toegepast bij de voldoende problematieken:

  • Behandeling van stalbenen
  • Na de behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat
  • Beïnvloeden van de fasciale structuren
  • Bij peesblessures en ontstekingen
  • Het verbeteren van de spierfunctie (de tonus verhogen of verlagen)
  • Behandeling van littekens
  • Het activeren van de bloed- en lymfecirculatie bij zwellingen en bloeduitstortingen
Chat openen
Welkom bij W & L Stables.
Voor vragen kunt u ons ook een Whatsappbericht sturen.